Orbán: Ungrare ”vill inte bli en blandad ras”

Bild: Elekes Andor/CC BY-SA 4.0,
  • Tisdag 26 jul 2022 2022-07-26
E-post 66

I ett tal på söndagen sade Ungerns president Viktor Orbán att väst är ”delat i två” och att länder med stor invandrad befolkning ”inte längre är nationer”. Orbán sade också att den ungerska befolkningen inte vill bli ”en blandad ras”.

– Vi är ingen blandad ras… och vi vill inte bli en blandad ras, sade Orbán enligt Euro News.

Läs även: Ungern kan kallas till Europadomstolen för ”Stoppa Soros-lag”

Orbán menade att väst, Bryssel och affärsmannen George Soros ”trupper” försöker tvinga på de centraleuropeiska länderna migranter.

– Det här är den stora historiska strid vi utkämpar: om demografi, migration och könsroller. Det här är precis vad som står på spel i striden mellan höger och vänster, sade Orbán.

– Om vi håller oss utanför krig, migration, genusvansinne, global minimiskatt och ekonomisk recession, kommer Ungern kunna fortsätta sin framgång, fortsatte han.

Orbáns uttalanden om rasblandning fick kritik av den ungerska oppositionen.

– Hans uttalande påminner om en tid jag tror vi alla vill glömma. Det här visar verkligen regimens sanna färger, säger parlamentsledamoten Katalin Cseh från oppositionspartiet Momentum.

Läs även: Bromance i Budapest: Chuck Norris träffade Orbán

Läs även:”Vi behöver ungerska barn” – bidrag och skattelättnader för barnfamiljer i Ungern

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag