Polisen ryckte inte ut efter rymningar från Sis-hem

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 25 jun 2023 2023-06-25
E-post

I början av maj rymde två tonårskillar misstänkta för skjutningar i Stockholmsområdet från Sis-hemmet Nereby utanför Göteborg. När polisen uppmärksammades om händelsen skickade man emellertid ingen polisbil att leta efter pojkarna, rapporterar P4 Göteborg.

Enligt polisens presstalesperson Thomas Fuxborg gör man alltid en bedömning om det är värt att skicka en polisbil på larm efter inkommande samtal. Om man anser att det gått för lång tid kan det bli så att man skippar det.

– Då finns det ingen anledning kanske att skicka upp en bil, säger Fuxborg till radiokanalen.

Läs även: Rymlingar fick halvtimmes försprång när polisen kontaktades med FAX

Det var ungefär 25 minuter efter det att pojkarna rymt som personalen på Sis-hemmet ringde 112. Enligt P4 Göteborg som tagit del av samt larmsamtalet säger polisen till personalen att det inte går att skicka en polisbil att leta efter pojkarna. Detta eftersom man är upptagna.

Att de båda tonåringarna var misstänkta för skjutningar kommunicerades heller inte av Sis-hemmets personal. Det är något som hade varit viktigt för polisen att veta, menar Fuxborg.

– Det är viktigt för oss att veta vilka det är vi letar efter. Att vi får de här detaljerna så tidigt som möjligt naturligtvis för att vi ska kunna göra rätt åtgärder och sätta in rätt personal, säger han till P4 Göteborg.

De båda rymlingarna kunde gripas ett par dagar efter att de flytt från hemmet.

Läs även: Sis-hemmen granskas efter rymningarna

Läs även: Sis-hemmen i stabsläge efter rymningar – nu väntar ”drastiska åtgärder”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag