Polisen utreder brott efter Vilks död

Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 4 okt 2021 2021-10-04
E-post

Polisen utreder brott efter Lars Vilks och två polisers död på E4 vid Markaryd på söndagen. Det meddelar polisen under en pressträff på torsdagen. En förundersökning om vållande till annans död har inletts. 

– Inga misstankar är delgivna någon i detta läget, utan det är en öppen brottsrubricering, säger Stefan Sintéus, chef för regionala utredningsenheten, på pressträffen.

Läs även: Konstnären Lars Vilks död i trafikolycka

Enligt Sintéus finns det i nuläget ingenting som talar för att Vilks och poliserna ska ha utsatts för ett attentat.

– Det finns mycket utredningsåtgärder som pågår på platsen men också parallellt, vi vill absolut utesluta att det skulle vara en yttre påverkan mot livvaktsbilen och Lars Vilks men det finns ingenting i nuläget som talar för att så skulle vara fallet. Men vi vill ändå kunna stänga den dörren i utredningen, säger Sintéus.

Dödsolyckan inträffade när livvaktsbilen Vilks färdades i körde över ett vajerräcke och kom över i fel körbana där den krockade med en lastbil.

– Vi vet ännu inte anledning till varför livvaktsbilen har kommit över på fel körbana. Vi har hittat däckrester, så vi tittar på möjligheten om det skulle kunna ha varit någon däckexplosion eller liknande, säger Stefan Sintéus.

Läs även: Islamister jublar över Lars Vilks död

Läs även: Lars Vilks: ”Åsiktskorridoren har ju förändrats väsentligt”

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag