Polisen vägrar lämna signalement på misstänkt pedofil

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 17 feb 2023 2023-02-17
E-post 0

En man misstänks ha försökt locka med sig ett barn i yngre tonåren utomhus i Järfälla kommun norr om Stockholm. Polisen larmades till platsen, men trots att mannen eftersöks vägrar polisen gå ut med signalement. Istället menar man att allmänheten ska vara vaksamma på misstänkt beteende i allmänhet.

Vid 17.24 på torsdag kväll fick polisen larm om att en man försökt få med sig ett barn i yngre tonåren i Jakobsberg norr om Stockholm, rapporterar Expressen.

Läs även: Par i 90-årsåldern rånades och misshandlades på gård i Skåne – polisen vägrar ge signalement

– Vi har haft mycket resurser i Jakobsberg. Han har tagit kontakt med ett barn i yngre tonåren och försökt, utan våld, men ändå försökt få med sig barnet och misslyckats med det, säger Carina Skagerlind vid Stockholmspolisen till tidningen.

Barnet gick hem och kontaktade polisen, som letat efter mannen och undersökt övervakningskameror.

Polisen har fått uppgifter om mannen, men vill ändå inte släppa något signalement, vilket Skagerlind kommenterar till Expressen. Istället för att gå efter signalement menar Skagerlind att man ska vara vaksam på misstänkta personer oavsett utseende.

– Sedan kanske folk undrar varför vi inte går ut med signalement så att folk kan vara uppmärksamma? Då skulle jag vilja säga att generellt, oavsett vilken person som kommer fram till dig och vill att du ska följa med någonstans, så tycker jag att man ska vara vaksam oavsett den personens utseende, säger Carina Skagerlind.

Läs även: Kvinna utsatt för mordförsök – polisens signalement: Ljushyad man

Läs även: Mamma dräpte pedofil – hyllas av sina söner: ”Hatten av”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag