Postnords vd får tokhöjd lön

Bild: Fond&Fond/CC BY-SA 4.0/Holger.Ellgaard/CC BY-SA 3.0
  • Fredag 13 maj 2022 2022-05-13
E-post

Statligt ägda Postnords vd Annemarie Gardshol får en riktig tokhöjning av lönen med omkring 20 procent, vilket ger henne en månadslön på nära 842 000 kronor, rapporterar Publikt

Men Postnords styrelseordförande Christian W Jansson menar att Gardshol bara kompenseras för att hennes lön sattes för lågt när hon anställdes.

– Den här ökningen är en konsekvens av det. Vår ambition är att få henne att hamna i en lönenivå som är rimlig för den typ av uppdrag som hon har. Där är hon fortfarande något underbetald, säger han till Publikt.

Publikt: Vad är en rimlig nivå?

– Det vet jag inte om jag ska kommentera. Jag vill inte löneförhandla genom media, det blir dumt.

Läs även: Krisande Postnord sparkar tusentals arbetare – Ägarna tar ut 3 miljarder

Postnord har under senare år fått hård kritik för hanteringen av brev och paket, och enligt en undersökning i mars 2020 är Postnord det företag som svenskarna har sämst förtroende för. Endast 15 procent angav att de hade förtroende för Postnord i undersökningen.

– Postnord har haft ett betydligt högre förtroende än vad de har i dag, sade Toivo Sjörén, opinionschef på Kantar Sifo som gjorde undersökningen, till SvD.

Sedan dess har Postnord försämrat servicen ytterligare genom att bara dela ut post varannan dag.

Läs även: Postnord levererar inte paket till utsatt område

Läs även: Postnord-chaufför får sparken efter att ha misshandlat bilist på motorvägen

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag