Pride invigdes med angrepp på SD: ”Ni skapar problem”

Foto: Flickr - Guillaume Paumier
  • Onsdag 3 aug 2022 2022-08-03
E-post 437

På onsdagen invigningstalade handbollsstjärnan Loui Sand på Pride Stockholm på Östermalms IP och gick bland annat till hårt angrepp mot Sverigedemokraterna och partiledaren Jimmie Åkesson, något Expressen var först med att rapportera.

– Politik ska man aldrig snacka om, det har jag fått lära mig sedan jag var liten, och det är något som jag alltid har gjort. Jag vet inte exakt vad jag kommer rösta på, säger Sand och fortsätter:

– Men om det är någonting jag vet på riktigt så är det att Jimmie Åkesson och hans partimedlemmar, det finns säkert massor av er här. Ni skapar problem. På riktigt. Det ni säger är så otroligt orealistiskt, på riktigt alltså. Jag saknar ord.

Läs även: Polisen portas från New Yorks Prideparad

– Och det jag är så jävla rädd för, och det jag tror många är rädda för, det är att de kommer få mycket röster. Och jag hoppas, jag tror inte på någonting men jag hoppas någonstans, att vi tar vårat förstånd till att zooma ut och inte att rädslan tar över.

Louis Sand var tidigare damhandbollsspelare i IK Sävehof och svenska damlandslaget, men slutade spela handboll 2019 för att få en utredning om könsdysfori. I maj 2021 gjorde Sand comeback inom handbollen, den här gången som herrspelare i Kärra HF.

Läs även: Skattefinansierade Malmö Pride kallsinniga till SD: ”Vi är inte intresserade av ha dem med”

Läs även: Masskjunting vid gaybar i Oslo – prideparad ställs in

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag