Sahlin sågar Kristersson: ”Sataniskt”

Foto: Flickr / Frankie Fouganthin (CC BY-SA 4.0)
  • Tisdag 13 jul 2021 2021-07-13
E-post

SVERIGE Det är ”den farliga och förrädiska mansrollen” som utgör en belastning för samhället – inte invandringen. Ungefär så argumenterar den tidigare S-toppen Mona Sahlin i kritik mot Ulf Kristersson (M).

– Det är uppenbart att invandringen i Sverige har blivit en belastning, både när det gäller kriminalitet, när det gäller hedersproblematik, när det gäller sociala problem med trångboddhet, sade Ulf Kristersson i en intervju i P1-morgon nyligen. Ett uttalande som han har fått hård kritik för.

Läs mer: Vänstern rasar mot Kristersson: ”Rakt av rasistisk retorik”

Nu ansluter sig Mona Sahlin, tidigare partiledare för Socialdemokraterna, till klagokören.

”Att utnämna invandring till en belastning är att lägga en hemsk belastning på alla människor i vårt Sverige som har en bakgrund i att vara invandrad. Så historielöst och så sataniskt uttryckt”, skriver hon i en debattartikel i Aftonbladet.

I stället för att fokusera på invandring och misslyckad integration som orsaker till kriminalitet och våld tycker Sahlin att Kristersson borde beakta skillnader mellan män och kvinnor.

”Det som beskrivs som problem utfört av unga, är ju i första hand utfört av unga män”, skriver hon. ”Medans deras systrar, uppvuxna i samma områden och som gått i samma skolor i allt större utsträckning har tagit steget in på våra universitet och högskolor.”

Sahlin konstaterar att det framför allt är män som sysslar med kriminalitet.

”Kan man kanske förvänta sig att en statsministerkandidat också kan göra en analys av vad den farliga och förrädiska mansrollen lägger för krav på de unga killarna i våldets uppväxt?

Är männen (nej jag vet, inte alla män, men tillräckligt många män) en belastning? Är kvinnorna en möjlighet?”

Läs även: Kristersson: ”Invandringen i Sverige har blivit en belastning”

Läs även: Kristersson: Johansson och Stenevi borde be om ursäkt

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag