Samtliga anhållna för skjutningen i Flemingsberg släppta

Foto: Patrik Svedberg
  • Tisdag 20 jul 2021 2021-07-20
E-post

Samtliga nio personer som misstänks för skottdramat i Flemingsberg i helgen, då två små barn blev skjutna i benet, har försatts på fri fot meddelar vice chefsåklagare Stefan Creutz som har hand om förundersökningen.

– De är fortfarande misstänkta men jag gör bedömningen att det som framkommit i utredningen i nuläget inte räcker för häktning, säger Creutz till Expressen.

Läs även: Skjutna barnens pappa: ”Jag vill prata med regeringen”

Efter skjutningen flydde de misstänkta gärningsmännen, men greps av polis under kvällen, misstänkta för grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada.

De anhölls av åklagare på söndagen, och enligt uppgift till Expressen har fem av de gripna männen kopplingar till det kriminella gänget Flemingsbergsnätverket.

Även om utredningen inte räcker för att häkta någon misstänkt går utredningen framåt, försäkrar Creutz.

– Förundersökningen försätter med full kraft. Det är en synnerligen allvarlig brottslighet och vi lägger ner stora resurser på utredningen, säger Creutz till Expressen.

Läs även: Två små barn skjutna – nio gripna

Läs även: Ska ”knäckas” och ”jagas till världens ände” – regeringens löften om gängen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag