Två små barn skjutna – nio gripna

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 18 jul 2021 2021-07-18
E-post 1166

FLEMINGSBERG Två små barn skottskadades i Flemingsberg på lördag kväll. Barnen har förts till sjukhus och har inte livshotande skador. Nio personer har anhållits som skäligen misstänkta för grovt vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott.

Två barn som är i förskoleåldern respektive lågstadieåldern skottskadades i lördagskvällens skjutning i Flemingsberg utanför Stockholm, uppger polisen till TT. Polisen fick larm om skottlossning klockan 20.16 på lördag kväll.

Läs även: Flera skottlossningar i Sverige under fredagen

Enligt uppgift till Aftonbladet ska skjutningen ha föregåtts av ett bråk vid en bro, där en man ska ha blivit slagen med en pistolkolv innan skotten avlossades.

Barnen har förts till sjukhus utan livshotande skador. Enligt Aftonbladets uppgift var barnen inte måltavla för skottlossningen.

Klockan 21.38 på lördagen greps flera personer i ärendet. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska två av de gripna ha kopplingar till ett kriminellt nätverk.

– Nio personer har anhållits skäligen misstänkta för grovt vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott, säger Joakim Gustafsson på presstjänsten för Åklagarmyndigheten till TT.

Polisen uppger att det kan ha skjutits på fler platser i samband med händelsen. En misstänkt brottsplats som spärrats av ligger nära Södertörns tingsrätt.

– Målsägandena ska ha förts från brottsplatsen till en eller flera bostäder, eller andra platser, och där genomför vi också tekniska undersökning för att se om det är något som kan hjälpa oss i arbetet, säger Mats Eriksson, presstalesperson för Stockholmspolisen, till Expressen.

Läs även: Polis ihjälskjuten i Göteborg

Läs även: Man skjuten i Rinkeby – har avlidit av sina skador

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag