Skjutna barnens pappa: ”Jag vill prata med regeringen”

Bild: Claudio Centonze/European Comission
  • Tisdag 20 jul 2021 2021-07-20
E-post

FLEMINGSBERG På lördag kväll blev två små barn skjutna i Flemingsberg utanför Stockholm. Nu berättar barnens pappa för flera tidningar om lördagens skottdrama, och kräver att regeringen agerar mot våldet.

För Aftonbladet berättar pappan om hur skottdramat utspelade sig på lördagskvällen. Pappan och barnen skulle gå över en gångbro till en annan gård i bostadsområdet till några vänner. Men på bron ser de en grupp ungdomar bråka, och sedan upptäcker sonen att en av ungdomarna har en pistol.

– ”Pappa, pappa! Varför har han pistol?” skrek min son då, säger pappan till Aftonbladet.

Läs även: Två små barn skjutna – nio gripna

Sedan avlossas pistolen. Pappan berättar för Expressen att ett skott passerade dotterns ben och sedan träffade även sonen i benet.

– Min son började gråta: ”Pappa, pappa!” Så jag tog deras händer och började springa tillbaka till lägenheten. Då började min dotter också att gråta och jag såg hur blodet rann och rann på min dotters ben. Jag tog upp dem i armarna och sprang, berättar pappan, som säger att han var rädd för att gänget skulle följa efter dem.

Familjen är fortfarande rädda efter händelsen. Pappan berättar att sonen inte vågar gå ut och leka längre. Själv vill han inte framträda med namn och bild på grund av rädsla för de kriminella gängen.

– Vi är rädda allihopa. Det här är Sverige! Människor flyr från Syrien, Afghanistan och Irak på grund av krig. De flyttar till Sverige för att få ett tryggt liv. Jag bor här och jag är inte trygg. Vad ska man göra? Jag kan inte bo i Visättra. Hur kan jag gå på den där bron? Hur kan jag gå framför cykelrummet? säger pappan till Expressen.

Pappan kräver att få veta vad regeringen gör för att han och hans familj ska känna trygghet igen.

– Jag vill prata med regeringen. Jag måste veta: vad ska de göra? säger pappan till Expressen.

Läs även: Ska ”knäckas” och ”jagas till världens ände” – regeringens löften om gängen

Läs även: Morgan Johansson (S) om kritiken efter skjutvåldet: ”Ovärdigt”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag