Stal sin dotters identitet – fick studiemedel och dejtade unga män

Bild: Mountain view police department.
  • Tisdag 14 dec 2021 2021-12-14
E-post

Laura Oglesby, 48, i Mountain View, Missouri, stal sin dotters identitet och skrev in sig på en lokal högskola där hon dejtade yngre killar och fick studielån och ekonomiskt stöd. Nu riskerar hon fem års fängelse, rapporterar New York Times.

Bluffen började i januari 2016 när Oglesby ansökte om en identitetshandling i dotterns namn, som hon sedan använde för att ansöka om ett körkort för Missouri, för att skriva in sig på Southwest Baptist University och för att ansöka om ekonomiskt bistånd som student.

Läs även: Far och dotter arresterade för incest efter sextävling

Det hela pågick i två års tid, under vilka Oglesby till och med dejtade unga män i hennes dotters ålder som trodde hon var jämnårig.

– Alla trodde på det. Hon hade till och med pojkvänner som trodde att hon var 22 år gammal, säger  Jamie Perkins, polischef vid Mountain View Police Department.

Charaden tog sitt slut i augusti 2018, när polisen i Mountain View kontaktades av myndigheterna i Arkansas som eftersökte Laura Oglesby för en annan identitetsstöld och bedrägerier på omkring 25 000 dollar. De uppgav då att de misstänkte att hon levde under en falsk identitet i staden.

Polisen i Mountain View utredde då saken och upptäckte bland annat att Oglesby under sin falska identitet arbetade som bibliotekarie i staden.

När polisen grep henne nekade hon först men överbevisades. Sedan påstod hon att hon var på flykt från ett våldsamt förhållande, och hade varit det i flera år.

– Vi känner inte till hennes livshistoria utöver vad hon berättat för oss, men vi vet vad som hände här, säger polischef Perkins.

Hon åtalas nu för federala brott i både Missouri och Arkansas.

– Hon har levt det här livet i ett par år och i stort sett förstört sin dotters kreditvärdighet, säger polischef Perkins.

Laura Oglesby har erkänt brott. Hon kommer få betala sammanlagt 17 521 dollar i ersättning till högskolan och sin dotter och riskerar upp till fem år i fängelse.

Läs även: Man döms till tre års fängelse för ”dödsfest” med knark för döende fru

Läs även: Gjorde porrfilm med pistol – sköt sig själv i skrevet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag