”Strandhäll är på krigsstigen” – går till Pride-attack mot Busch

Foto: Magnus Liljegren / Regeringskansliet / Frankie Fouganthin CC BY-SA 4.0
  • Söndag 7 aug 2022 2022-08-07
E-post 281

På lördagen ägde Prideparaden rum i Stockholm där deltagarna tågade från Norr Mälarstrand till Östermalms IP. Då passade miljöminister Annika Strandhäll på att använda eventet som politiskt slagträ mot oppositionen och i synnerhet Ebba Busch. ”Problemet är hennes intoleranta syn på sexuella minoriteter”, skriver hon på Instagram om KD-ledaren.

”I år är Pride kanske viktigare än nånsin. Vi står inför ett val där vi kan få den mest högerkonservativa regeringen nånsin i september. En regering där Ebba Busch kan komma att bli socialminister”, inleder Strandhäll inlägget.

Hon fortsätter:

”Samma Ebba som idag hyllar Pride – men som också ger sig på en enskild journalist, när denne återgett hennes egna anti-HBTQ-ord om att det bästa för barnen är ’mamma-pappa-barn’.”

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Annika Strandhäll (@annikastrandhall)

Strandhäll refererar till en intervju med Ebba Busch med den kristna tidningen Dagen från 2018, som nyligen uppmärksammades av det populära Instagramkontot Dyngbaggegalan som drivs av Leo Vene.

Läs även: Pride invigdes med angrepp på SD: ”Ni skapar problem”

I filmsnutten som sprids av Dyngbaggegalan finns en del ur en intervju med Aftonbladet där hon säger att KD har valt att gå i Pridetåget för att ”fira livet och kärleken”. Därefter klipps videon till en annan intervju med Dagen där Busch bland annat säger:

– Vår utgångspunkt är fortfarande att ett barn – alla barn – har en mamma och en pappa. Och därför är vår utgångspunkt fortfarande familjen mamma, pappa, barn. Att det är det bästa för ett barn att växa upp med sin mamma och sin pappa.

Klippet har av många tagits som intäkt för KD-ledarens syn på hbtq-rättigheter. Men Busch själv har kritiserat kontot och menar att uttalandena har tagits ur sin kontext, rapporterar bland annat Bulletin.

Så här skriver Strandhäll om klippet:

”Problemet är inte att Ebbas egna ord får spridning på internet – problemet är hennes intoleranta syn på sexuella minoriteter.”

Angriper också L och SD

Ebba Busch är heller inte den enda som miljöministern väljer att angripa på Instagram. I ett annat inlägg går hon till hård attack mot Liberalerna och Sverigedemokraterna, även denna gång med Pride som politiskt slagträ.

”Varför vill Liberalerna ge SD makt över hbtqi-personers rättigheter?!

”Som att det inte vore nog med att en högerkonservativ regering kommer innebära bakslag för kvinnor, så kommer det också försvåra för hbtqi-personer i Sverige. L:s röda linjer kommer tyvärr inte att räcka långt”, skriver hon i det inlägget.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Annika Strandhäll (@annikastrandhall)

Miljöministern kritiseras på Twitter för sina Instagramuttalanden. Bland annat av kristdemokraten Angelika Lang.

Läs även: Strandhälls genomklappning i debatt om el – ställde sedan in all medverkan i Almedalen

Läs även: Strandhäll rasar mot återvandring – visar sig vara regeringspolitik

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag