Strandhäll försvarar El-Haj: ”En god socialdemokrat”

Bild: Riksdagen / Youtube
  • Torsdag 1 jun 2023 2023-06-01
E-post

Att konsekvenserna inte blir hårdare mot riksdagsledamoten Jamal El-Haj (S) efter att ha hållit tal på en Hamas-kopplad konferens i Malmö väcker stor kritik mot S. En som emellertid försvarar sin partikamrat är riksdagsledamoten och den tidigare S-ministern Annika Strandhäll, som på Twitter svingar vilt mot hans belackare. ”Han är en god socialdemokrat”, skriver hon i en tråd.

Trots att hon lovat att dra ner på sitt twittrande fortsätter Strandhälls aktivitet på plattformen i oförtruten takt.

Speciellt är det framåt kvällskvisten som den nuvarande ordföranden för S-kvinnor brukar avfyra sina allra mest syrliga tweets, ofta riktade mot högern och SD.

Läs även: Strandhäll om sitt twittrande: ”Man är ju bara människa”

På onsdagskvällen var det kritikerna till Socialdemokraternas beslut att inte utesluta Jamal El-Haj utan enbart ge honom en ”timeout” efter att han hållit tal på en Hamas-kopplad konferens som fick klä skott för Strandhälls ursinne.

En av dem var SD-ledamoten Markus Wiechel.

I efterföljande tråd går Strandhäll till flera angrepp mot SD och försvarar Jamal El-Haj.

Hon nämner dock inte vad hon själv tycker om hans medverkan på konferensen, där ordföranden Amin Abu Rashid (som El-Haj sågs sitta bredvid och krama under konferensen) pekats ut som en ledarfigur inom Hamas.

Läs även: ”Snälla, ställ ned glaset” – Uppmaningen till Strandhäll efter hårda angreppet mot migrationsministern

Även finansdepartementets pressekreterare Niklas Gillstöm hamnade i skottgluggen för Strandhälls vrede, efter att ha twittrat om att S-ledaren Magdalena Andersson inte fick en enda fråga i SVT:s Aktuellt om El-Haj.

En än gång försökte hon då avleda diskussionen till att handla om SD, i en lång Twitterbatalj mellan henne och Gillström.

På onsdagen tog även partiledaren Magdalena Andersson bladet ur mun gällande Jamal El-Haj. Till Sveriges Radio säger hon att beslutet att ge El-Haj en så kallad ”timeout” är en ”väl avvägd åtgärd”.

– Det fanns ju tveksamheter och en del frågetecken kring den här konferensen. Men däremot finns det inga frågetecken kring Jamals ställningstagande vad gäller Hamas, säger Andersson.

Andersson hänvisar sedan till vad El-Haj skrivit och drivit i riksdagen avseende Hamas.

I en längre text som han skickat till Nyheter Idag, och även publicerat på Facebook, hänvisar El-Haj också till flera motioner och texter där han kritiserat Hamas.

Läs även: El-Haj (S) slipper uteslutning – sågar egna partiet: ”Väljer att vika sig”

Läs även: S-ledamot höll tal på Hamas-kopplad konferens i Malmö

Läs även: S-ledamot ”lade rosen på hyllan” för att tala på Hamas-kopplad konferens när partiet avrådde

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag