Strandhäll om sitt twittrande: ”Man är ju bara människa”

Bild: Magnus Liljegren/Regeringskansliet / Missvain CC BY 4.0
  • Måndag 8 maj 2023 2023-05-08
E-post 0

Tidigare miljö- och klimatminister Annika Strandhäll pekar ut påhopp om påstådd alkoholism som en orsak till att hon avser dra ned på sitt twittrande, som emellertid fortsatt. 

– Jag skulle skära ner lite successivt, och kommer framför allt inte vara där lika mycket, säger Strandhäll till Aftonbladet.

För snart tre veckor sedan gick Annika Stranhäll, tidigare bland annat miljö- och klimatminister, ut med att hon skulle dra ned på sin aktivitet på plattformen Twitter, detta på grund av ”progressiva röster” enligt Strandhäll mobbas på plattformen.

Sedan dess har emellertid Strandhäll twittrat vidare med ungefär samma frekvens som tidigare.

– Jag skulle skära ner lite successivt, och kommer framför allt inte vara där lika mycket. Jag kan konstatera att det fortfarande är ett forum som påverkar dagspolitiken, det är helt uppenbart, säger Strandhäll till Aftonbladet och fortsätter:

– Men framför allt har det blivit en plattform som blivit allt svårare att vara på. Det är allt mer troll och det går inte att föra vettiga politiska samtal.

Läs även: Strandhäll lovar dra ned på Twitter: ”Sorg över att progressiva röster mobbas bort”

Läs även: Lindberg om att Strandhäll drar ned på twittrandet: ”Större demokratiskt problem”

– Jag tror faktiskt det var Anders Lindberg, er politiska ledarskribent som heroiskt är där hela tiden, som beskrev att Twitter nu är ungefär som att vara i Aftonbladets kommentarsfält sista tiden innan ni tog bort och la ner det. Jag tycker det är en ganska bra jämförelse. Det spelar ingen roll vad man skriver nästan. För min del har det inneburit att jag i väldigt hög utsträckning får mycket hat.

Bland annat hänvisar Strandhäll till när Adam Danieli, politisk sakkunnig på justitiedepartementet, uppmanade henne att ”ställa ned glaset” i ett meningsutbyte dagarna efter att hon lovat att dra ned på twittrandet.

– För inte länge sedan uttryckte sig en moderat riksdagsledamot liknande mot Magdalena Andersson. Man vet ju att det svåraste för kvinnor att värja sig emot är sådant om sex och droger, att man är korkad och blond. Man drar sig inte för något, säger Strandhäll, som även tar upp debatten om ”folkutbyte” som exempel på hur gränserna flyttats.

Aftonbladet: Finns det inte också från vänstersidan ett ansvar för att gränsförskjutningen sker?

– Jo, det är klart att det gör.

Aftonbladet: Ångrar du tweets ibland?

– Jag vet inte hur många tweets jag har skrivit, 20 000 kanske. Det är klart det finns en och annan man önskar att man inte skrivit, men det är fullt naturligt tänker jag när man deltar i samtal på olika sätt under en lång tid, och där man många gånger blir väldigt provocerad. Man är ju bara en människa.

Läs även: ”Snälla, ställ ned glaset” – Uppmaningen till Strandhäll efter hårda angreppet mot migrationsministern

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag