Strandhäll (S) blockade Gulan Avci (L) efter twittergräl

Avci (L) och Strandhäll (S). Foto: Riksdagen / Magnus Liljegren / Regeringskansliet
  • Onsdag 7 sep 2022 2022-09-07
E-post

Under valrörelsen har debatten varit särskilt hätsk mellan miljöminister Annika Strandhäll (S) och riksdagsledamoten Gulan Avci (L). Bland annat har Avci krävt Strandhälls avgång efter ett twitterinlägg där Strandhäll raljerade kring Liberalernas tidigare partiledare Nyamko Sabunis hudfärg.

På fredagen debatterade de varandra  hos Aftonbladet, en debatt där Strandhäll bland annat påstod att L planerar att släppa fram en regering med SD.

– Vi är inte de enda som riktar kritik mot Liberalerna för att ni är beredda att öppna upp för samarbete med Sverigedemokraterna och eventuellt ministerposter som första liberala parti i hela Europa, sade Strandhäll.

– Ni har före detta partiledare Jan Björklund och Bengt Westerberg som inte vill rösta på ert parti för att ni vill öppna upp för nationalkonservatismen i Sveriges riskdag, fortsatte hon.

– Mitt parti har gett ett väldigt tydligt besked med Johan Pehrson i spetsen, att vi aldrig kommer att släppa fram en regering där Sverigedemokraterna ingår eller sätta oss i en regering där Sverigedemokraterna ingår, svarade Gulan Avci.

Läs även: Strandhälls påhopp på L-topp: ”Förundrad över din aggressivitet”

Läs även: L-topp kräver att Strandhäll får sparken

Grälet mellan Strandhäll och Avic fortsatte sedan på Twitter, efter att Strandhäll fått kritik för ett senare raderat inlägg som drev med Ulf Kristerssons längd. Efter några replikväxlingar skriver Strandhäll att ”nu är det nog annars plockar jag bort dig”.

Något Strandhäll också gjorde. ”En debatt med Socialdemokratiska ministrar slutar alltså med block när argumenten tar slut. Tråkigt!” skriver Avci och lägger upp en skärmdump på Strandhälls blockering.

Flera twitteranvändare reagerar på ministerns blockering.

Strandhäll får emellertid även stöd från sina sympatisörer.

Läs även: ”Droskdrottningen” Strandhälls galna taxinota: 423 089 kronor

Läs även: Morgan och Strandhäll bänkas i valspurten

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag