SVT presenterade Ulf Kristersson med parodikonto

Bild: Faksimil Twitter
  • Onsdag 7 jul 2021 2021-07-07
E-post 161

När SVT Forum meddelade dagens talare på den digitala Almedalsveckan på Twitter presenterades moderaternas partiledare Ulf Kristersson med ett parodikonto. Kontot heter ”@ulfgooglar” och har bara skrivit fem twitterinlägg under 2018, där det sista lyder ”hur går man före i bostadskön för utsatta”.

Statsminister Stefan Löfven meddelade på tisdagen att han ställer in sitt digitala Almedalstal på grund av regeringskrisen. Löfvens tal var planerat till klockan 11, bara timmar innan riksdagens omröstning om Löfven som statsminister.

– Givet det rådande politiska läget har statsministern inte möjlighet, sade Löfvens pressekreterare till Aftonbladet.

Läs även: Kristersson: ”Invandringen i Sverige har blivit en belastning”

Löfven ersattes av Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad. Hon följs på onsdag kväll av Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, som håller sitt digitala Almedalstal klockan 19.

När SVT Forum meddelade onsdagens talare på Twitter pingades en parodikonto på Ulf Kristersson in tillsammans med Lena Rådström Baastad. Omkring klockan 11 på onsdagen raderade SVT Forum tweeten.

Parodikontot har ”Ulf Kristersson” som användarnamn, och använder även en bild på Kristersson som profilbild, men kontots adress som används för att pinga in det är ”@ulfgooglar”.

Kontot har bara publicerat fem paroditweets, där den sista publicerades den 10 maj 2018 och lyder ”hur går man före i bostadskön för utsatta”.

Flera på vänsterkanten har roligt åt misstaget.

Läs även: Påtaglig vänstervridning i public service enligt opinionsmätning

Läs även: Kristersson (M): ”Vi är väldigt mycket för public service”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag