Tidigare misstänkt pedofil-hallick styckad med motorsåg i Thailand

Centrala Pattaya. Bild: FritzDaCat/CC BY-SA 4.0
  • Onsdag 12 jul 2023 2023-07-12
E-post

En 62-årig tysk affärsman, som tidigare misstänkts för att ha prostituerat minderåriga, har hittats död i en frys i Pattaya i östra Thailand. Kroppen hade styckats med en motorsåg, rapporterar Metro UK.

I februari 2018 greps den tyska affärsmannen Peter Walter Mack som misstänkt för att ha prostituerat minderåriga flickor. Även den thailändska kvinnan Amornrat Kateuy greps vid samma tillfälle.

Läs även: Mamma dräpte pedofil – hyllas av sina söner

Paret hade övervakats av polis sedan de tagit en 17-årig flicka till ett hus. När thailändsk polis gjorde tillslag mot huset påträffades Mack tillsammans med 17-åringen, medan en utlänning med bar överkropp kom ut från ett rum, där en 15-årig flicka satt iklädd endast en handduk.

15-åringen uppgav för polis att utlänningen betalat henne för sex, medan Mack och Kateuy tagit henne till huset för att utföra sexarbetet.

Polisen utredde Mack och Kateuy för trafficking och prostitution av minderåriga, men Mack undgick av okänt skäl åtal.

Därefter har Mack varit bosatt i Pattaya med sin hustru Piraya Boonmak, idag 24 år gammal. De ska ha inlett ett förhållande för fem år sedan, alltså vid den tid då Mack utreddes för brott.

Mack har sedan dess ägnat sig åt fastighetsaffärer, och rapporterades försvunnen den 4 juli i år efter ett möte med en tysk mäklare om försäljning av en fastighet. Macks familj utlovade en belöning på tre miljoner thailändska bath, vilket motsvarar omkring 900 000 svenska kronor, för tips som kunde leda till att Mack hittades.

Läs även: Pappa tvingade pedofil att gräva sin egen grav – slipper mordåtal

På måndag förmiddag hittade polisen resterna av Macks kropp i en frys i en fastighet omkring 400 meter från den parkeringsplats där Macks Mercedes-Benz hittades några dagar tidigare. Polisen fick tips om fyndet från ett thailändskt par som uppger att de fått betalt för att frakta frysen till fastigheten.

Enligt polisen ska Macks huvud, torso och lemmar ha sågats av och placerats i plastpåsar i frysen, som var inkopplad i huset där det makabra fyndet påträffades.

Utredare misstänker att mordet kan haft att göra med utpressning, då Mack överfört 2 miljoner bath från sitt konto en tid innan mordet, rapporterar Daily Mail.

– Fallet gäller tillgångar. Förövaren verkade ha vetat om att herr Mack hade tillgångar. Detektiver måste ta reda på om förövaren kände herr Mack, säger vice nationella polischefen Surachate Hakparn enligt Daily Mail.

Läs även: Pedofil ihjälslagen av sin svåger

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag