Totalkaos i södra Stockholm – Nya bilbränder rasar i bostadsområde

  • Fredag 2 dec 2016 2016-12-02
E-post

STOCKHOLM Ytterligare bilbränder skakar Norsborg i södra Stockholm mitt i ett bostadsområde på torsdagen, bara några hundra meter från där bilar brann i måndags. Den här kvällen brann minst fyra bilar i rad på en parkering vid Hundhamravägen.

UPPDATERING: Efter att artikeln skrevs larmades räddningstjänst om bilbränder på ytterligare två adresser i södra Stockholm under samma natt. Du kan läsa om de bilbränderna här.

I panik sprang boende för att rädda sina bilar undan en våldsam brand på en stor parkering mellan ett antal hyreshus. Det var scenerna som mötte Nyheter Idag när vi anlände till en parkering mellan bostadshus på Hundhamravägen i Norsborg i södra Stockholm. Larmet kom till räddningstjänsten klockan 23.35 på torsdagskvällen.

Minst fyra bilar som stod på rad var helt övertända och ett stort antal boende hade samlats runt parkeringen för att bevittna förödelsen. Videobilder från Nyheter Idag visar dramatiken fram till att räddningstjänsten anländer till platsen för att släcka de brinnande bilarna och hindra att ytterligare bilar skadas. Nyheter Idag har med polisens RLC-befäl Carolin Egnerfors, men hon har ytterst lite information om händelsen.

– Det jag har fått in är att det är fyra bilar som brunnit. Vi fick det från räddningstjänsten och sen har vi åkt dit med räddningstjänsten. Jag har ingen information om några vittnen till händelsen, säger Egnerfors till Nyheter idag.

Området har skakats av bilbrandsepidemi

Den senaste tiden har ett flertal bilbränder rasat i samma bostadsområde mellan Hallunda och Norsborg, två bostadsområden som i praktiken är sammanhängande. Lördagen den 26 november kunde Nyheter Idag berätta, och visa dramatiska videobilder, från en bilbrand på Kornvägen i Hallunda. Då var två bilar helt övertända och en tredje bil, som stod parkerad intill, kraftigt brandskadad.

Ett dygn senare larmas räddningstjänst till Hallundavägen, i Norsborg. När polis och räddningstjänst anländer till platsen har en Volvo i princip redan brunnit ut helt och hållet på en parkering.

Och ytterligare en dag senare, på måndagen, kunde Nyheter Idag rapportera att flera bilar stod i brand på en parkering på Hallundavägen i Norsborg. Videobilder från den händelsen visar hur räddningstjänsten, mitt i snökaoset, tvingas rycka ut för att släcka bilarna som brann på en parkering mitt i ett bostadsområde.

Nyheter Idag har sökt polisens koordinator i Botkyrka för att utreda om bränderna har någon koppling till varandra.

Läs också: Ytterligare bilar stacks i brand i Stockholm

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag