Tovatt (MP) pudlar efter Pågen-attacken: ”Fel av mig”

Bild: Anders Henrikson CC BY 2.0 / Vogler CC BY-SA 4.0
  • Tisdag 23 aug 2022 2022-08-23
E-post 190

I en serie ilskna tweet uppmanade miljöpartisten Lorentz Tovatt sina följare att bojkotta brödjätten Pågen och köpa bröd från Polarbröd istället. Dessutom kallade han Pågens vd Anders Carlsson Jerndal för ”riksclownen”. Men efter hård kritik pudlar nu riksdagsmannen.

”I frustration över vad jag upplever som fossilkramande twittrade jag lite väl spetsigt om Pågens VD. Som politiker ska jag ägna mig åt att stifta lagar mot sådant och inte kampanja mot enskilda företag. Det var fel av mig, ber om ursäkt”, skriver han på Twitter.

Läs även: Tovatt (MP): ”Köp aldrig aldrig aldrig Pågen”

Alla är emellertid inte lika imponerade av Tovatts ursäkt. Däribland M-kandidaten i Haninge Johan Romin som frågar sig vad det är han planerar att stifta lagar mot.

Det var förra veckan som den avgående riksdagsledamoten Lorentz Tovatt gick till frontalangrepp mot företaget Pågen och kallade dess vd Anders Carlsson Jerndal för ”riksclownen”. Detta efter att Carlsson Jerndal i en intervju med Dagens Nyheter påtalat de skyhöga elpriserna i södra Sverige, där företaget har sina bagerier.

Tovatt uppmanade sina följare att aldrig köpa bröd från Pågen och rekommenderade Polarbröd istället. När han sedan sågades för utspelet kallade han sina kritiker för ”högertroll som älskar Putin”.

Det är heller inte första som gången Tovatt riktar sin vrede mot Pågen. Han har tidigare anklagat företaget för så kallad ”greenwash” och politiskt fulspel.

Tovatt har under denna mandatperiod varit Miljöpartiets klimat- och energipolitiske talesperson.

Läs även: Tovatt (MP) rasar efter brödtipset: ”Högertroll som älskar Putin”

Läs även: Tovatt (MP) vill ta väljare från V – anklagar för klimatsvek

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag