Tysk brandman slogs ihjäl av gäng framför hustru – sju personer gripna

Köningsplatz i Augsburg. Bild: Google street view
  • Onsdag 11 Dec 2019 2019-12-11
E-post 994

AUGSBURG En 49-årig brandman misshandlades till döds av ett ungdomsgäng efter en julmarknad. På måndagen hade samtliga sju misstänkta gärningsmän gripits tack vare bilder från övervakningskameror i centrala Augsburg.

På fredagskvällen blev en 49-årig brandman attackerad av ett gäng på sju personer när han lämnade julmarknaden i  Augsburg i Bayern, Tyskland, tillsammans med sin hustru och ett annat par, rapporterar The Local.

Paren ska ha hamnat i en dispyt med gänget vid Königsplatz i centrala Augsburg, och brandmannen fick ett slag mot huvudet så han föll till marken. Även mannen i det andra paret blev skadad i attacken, medan kvinnorna klarade sig utan skador.

Läs även: Tysk far värjde dotter från tafsande migrant – utreds för misshandel

På söndagen meddelade bayerska myndigheter att två personer gripits som misstänkta för dödsmisshandeln.

Den ena misstänkta gärningsmannen är en 17-åring med tyskt, turkiskt och libanesiskt medborgarskap, medan den andra är en 17-åring född i Augsburg med italienskt medborgarskap.

På söndagen samlades 100 brandmän i Augsburgs centrum för att hylla sin dödade kollega med en tyst minut vid brottsplatsen, där blommor lades ned och ljus tändes. Bayerns inrikesminister Markus Söder uttryckte sitt deltagande.

–  Vi är alla skakade. Alla våra sympatier till brandmannens familj, sade Söder.

På måndagen hade samtliga misstänkta gripits, och enligt Bayerns inrikesminister Joachim Herrmann  från konservativa CSU kunde de gripas tack vare övervakningskamerorna vid Königsplatz som sattes upp i december 2018.

– Bilderna gjorde polisens arbete mycket lättare, sade Herrmann.

Dådet fördömdes av Tysklands inrikesminister Horst Seehofer enligt Deutsche Welle.

– Det upprör mig verkligen att en fredlig medborgare blev dödad i Augsburg, misshandlad till döds, sade Seehofer i en tv-intervju på lördagen.

Läs även: Tysklands inrikesminister: Syrier som semestrar i hemlandet ska bli av med flyktingstatus

Läs även: Nya lagar ska strama åt invandringen till Tyskland

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag