Ulf Kristersson har ”kommit ut som fullblodsrasist” enligt Strandhäll

Bild: Faksimil SVT Play/Sveriges riksdag
  • Torsdag 8 jun 2023 2023-06-08
E-post

Har Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) ”kommit ut som fullblodsrasist”? Ja, om man får tro tidigare miljö- och klimatminister Annika Strandhäll, som svarar ”japp” på frågan i ett inlägg på Twitter.

Den som ställer frågan är vänsteraktivisten Loan Sundman, med en bakgrund i bland annat AFA-kopplade Researchgruppen. ”Har jag uppfattat det hela rätt? Har Ulf Kristersson kommit ut som fullblodsrasist?” frågar sig Sundman i ett inlägg på nationaldagen.

”Japp. Högern är… högern” svarar Strandhäll inom kort.

Strandhälls inlägg får hård kritik på plattformen.

Användaren Anders Ask frågar sig vad det blev av med Strandhälls utlovade paus från Twitter.

Läs även: Strandhäll lovar dra ned på Twitter: ”Sorg över att progressiva röster mobbas bort”

Det var i april som Strandhäll aviserade att hon ”inom en snar framtid” skulle dra ned på sitt twittrande. ”Trollaktivitet, ett allt sämre samtalsklimat och allt mer av vidriga kommentarer och rena falsarier om mig som person har underbyggt detta beslut” skrev Strandhäll i ett inlägg som fick stor uppmärksamhet.

Sedan dess har Strandhäll emellertid fortsatt skriva inlägg på Twitter med hög frekvens. I maj konstaterar Aftonbladet att hon skrivit minst tio inlägg om dagen på plattformen sedan hon lovade att dra ned på twittrandet, och frågade Strandhäll om det är svårt att sluta twittra.

– På sätt och vis är det ju det. Problematiken kanske är större än någonsin. Sverigedemokraterna är största parti i regeringsunderlaget och säga vad man vill, men fortfarande är Twitter en kanal där väldigt många opinionsbildare och politiker på alla nivåer finns, både nationellt och internationellt. Hur mycket man än skulle önska att den politiska debatten fördes i andra forum så finns den ju till viss del där, sade Strandhäll till tidningen.

Läs även: Lindberg om att Strandhäll drar ned på twittrandet: ”Större demokratiskt problem”

Läs även: Strandhäll om sitt twittrande: ”Man är ju bara människa”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag