Ungdomar störde räddningstjänst med fyrverkerier – ingen greps

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 28 Dec 2019 2019-12-28
E-post 2915

HELSINGBORG Under natten till lördagen ryckte polisen ut på ett larm om att ungdomar sköt fyrverkerier vilt omkring sig. När räddningstjänsten kom dit störde ungdomarna räddningsarbetet – men ingen frihetsberövades.

Vid tretiden på natten larmades polisen till Närlundavägen i Helsingborg där ungdomar sköt fyrverkerier i en trappuppgång och ute i området.

Räddningstjänsten tillkallades då det kom rök från trapphuset, och attackerades då av ungdomarna.

Läs även: SD-toppar vill se Busch Thor som statsministerkandidat: ”Klart jag inte kommer säga nej”

Läs även: Busch Thor beredd att ”bistå” med att städa upp i SD

”Ungdomarna fortsätter att smälla fyrverkerier intill räddningstjänstens fordon i syfte att störa deras arbete. Enligt uppgift från platsen har man även flyttat på avspärrningar till ett byggarbete och ställt dessa ute på vägen. Troligen ett försök att hindra polisens och räddningstjänstens fordon från att köra in i området”, skriver polisen på sin hemsida.

Först vid fyratiden bedömde polisen att ordningen var återställd och lämnade platsen. Men trots anmälan om skadegörelse blev ingen av ungdomarna frihetsberövad.

– Vi måste kunna konstatera brott och kunna utröna vilka specifika individer det är som har smällt av de här fyrverkeripjäserna. Och det kan ju vara problematiskt när de här ungdomarna vägrar stanna och bli kontrollerade av oss, säger polisens presstalesperson Katarina Rusin.

Läs även: Förföljelsen av kristna ökar: ”En väldigt oroväckande utveckling”

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag