Uppgift: Afghan misstänks för slump-mord – öppnade dörr och högg ihjäl kvinna

Bild: niekverlaan/Unsplash
  • Torsdag 2 nov 2023 2023-11-02
E-post 0

En afghansk medborgare sitter häktad som misstänkt för mord på en kvinna i 75-årsåldern på Kungsholmen i Stockholm. Enligt uppgift till Aftonbladet misstänks mannen ha ryckt upp en slumpmässig utvald dörr och huggit ihjäl kvinnan.

Den 9 oktober larmades polisen till en adress på Kungsholmen, där en avliden kvinna i 75-årsåldern påträffades. Ytterdörren var olåst och omständigheter på platsen gjorde att polisen inledde en förundersökning gällande mord.

Kvinnans bankkort saknades och användes efter hennes död, vilket gjorde att polisen kunde gripa en 22-årig afghansk medborgare några dagar senare.

22-åringen, som har tolkbehov på persiska, anhölls och häktades av kammaråklagare Lucas Eriksson som på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Jag har idag skickat in en åtalstidsförlängning på en månad, säger Lucas Eriksson till Aftonbladet, och tillägger att ”bevisläget är gott”.

På grund av förundersökningsläget kan Eriksson inte diskutera fallet, men enligt uppgifter till Aftonbladet ska mordoffret och den misstänkta mannen ha varit okända för varandra tidigare.

Den misstänkta mördaren tros ha fått en psykos och vandrat runt i centrala Stockholm narkotikapåverkad. Enligt förhören med mannen trodde han sig jagad och tog sig därför in i porten på Kungsholmen.

Väll inne i trapphuset ryckte han i en lägenhetsdörr som var olåst. Han misstänks ha tagit sig in i lägenheten där han attackerat och dödat kvinnan med en kniv.

Åtal mot mannen ska väckas senast den 29 november.

Läs även: Afghansk dubbelmördare ljög att han var 14 – släpptes in i Storbritannien och mördade igen

Läs även: ”I princip omöjligt” att utvisa brottslingar till Afghanistan och Somalia

Läs även: Pakistan massutvisar afghaner

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag