Uppgift: Misstänks för att ha kört ihjäl 11-åring – gripen igen för mordförsök

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 16 nov 2023 2023-11-16
E-post

En 25-årig man, som sedan tidigare misstänks för att ha kört ihjäl en 11-årig pojke, har gripits på nytt, den här gången som misstänkt för ett mordförsök enligt uppgifter till TV4 Nyheterna.

I juni i år blev en 11-årig pojke som färdades på cykel ihjälkörd av en bil i Märsta norr om Stockholm, och en 25-årig man greps som misstänkt för dådet.

Enligt uppgifter till Expressen kom personer som tillhör 25-åringens kriminella nätverk till olycksplatsen, och vittnen avstod från att prata med polisen på grund av rädsla för gänget.

– Efter ingripandet var det en del upprörda känslor och en del saker som hände där som vi utreder, säger Stephan Kiernan, lokalpolisområdeschef i Sollentuna.

25-åringen, som enligt Expressens uppgifter har en ledande position i ett lokalt kriminellt nätverk, släpptes efter bara två dagar medan misstankarna mot honom kvarstod.

– Vi har vidtagit ett antal utredningsåtgärder för att få en bild av händelseförloppet. Jag har nu hävt anhållandet för att det inte finns tillräckliga skäl att ha honom frihetsberövad under det att utredningen fortsätter, säger senior åklagare Daniel Suneson i ett pressmeddelande.

Beslutet att släppa mannen fick hård kritik av de boende i området.

– Det är inte bra. Det tog bara två dagar. Han har ställt till med problem innan, han ställer till med problem nu, och han är redan ute, sade en kvinna i området till Expressen.

– Det är helt värdelöst. Det är en person som borde sitta inne länge. Man tänker bara på familjen och vad de måste känna nu, sade en man till tidningen.

Nu uppger TV4 Nyheterna att 25-åringen har gripits på nytt, denna gång som misstänkt för ett mordförsök i Märsta på onsdag kväll.

– Det ska ha hänt i ett koloniområde, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson till TV 4.

Enligt kanalens uppgifter ska den skadade personen ha knivhuggits, och flera män ska ha synts med knivar och skjutvapen i närheten av brottsplatsen enligt vittnesuppgifter.

Läs även: 11-åring ihjälkörd gängkriminell gripen

Läs även: Misstänkt för 11-årings död släppt på fri fot

Läs även: Vrede när gängkriminell släpps efter 11-årings död: ”Helt värdelöst”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag