Uppgifter: Kommunpolitiker och polis satta i säkerhet efter hot

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 22 apr 2021 2021-04-22
E-post 156

STOCKHOLM En lokalpolitiker och en polis i en kommun i Stockholm har hotats så allvarligt att de flyttats till säkerhet, enligt uppgifter till Aftonbladet och Expressen. Stockholmspolisen ska ha arbetat med en stor insats om hotet sedan förra helgen, och beslag har gjorts som stärker hotbilden enligt uppgifter.

Efter ett ”akut hot” mot en kommunpolitiker och en polis i en kommun i Stockholm har polisen i Stockholm inlett en stor och hemlig insats som pågått sedan förra helgen, uppger Aftonbladet.

Läs även: Kriminellt nätverk införde utegångsförbud i förort

– En särskild händelse är inledd för att förstärka säkerheten, säger Anders Bryngelsson på polisen till Aftonbladet.

Den hotade polisen ska ha arbetat mot ett kriminellt nätverk i den aktuella kommunen. Ett beslag har gjorts som stärker polisens misstankar om att det finns en konkret plan bakom hotet, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Enligt Aftonbladets uppgift har polisen satts i säkerhet på grund av hotet. Enligt uppgift till Expressen ska även politikern ha satts i säkerhet.

Expressen har kontaktat den aktuella kommunen som svarat att man inte kommenterar eventuella hot.

På Twitter kallar kriminologen och författaren Fredrik Kärrholm händelsen för ”ett exempel på hur gängkriminaliteten utmanar våldsmonopolet” och skriver att ”staten måste slå tillbaka hårdare”.

Läs även: Skolanställd kidnappad och misshandlad – hade larmat polis om beväpnade män

Läs även: Irakier häktad för kidnappning av lärarinna

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag