Väljardomen: Biden för gammal för att fortsätta

Foto: Gage Skidmore CC BY-SA 2.0
  • Söndag 7 maj 2023 2023-05-07
E-post 0

Sju av tio amerikaner tycker att den 80-årige Joe Biden är för gammal för att fortsätta ytterligare en mandatperiod som landets president. Det visar en ny undersökning från ABC News/Washington Post.

I mätningen är det 68 procent av de tillfrågade som tycker att Bidens ålder är för hög för en fortsättning. Det kan jämföras mot de 44 procent som tycker samma sak om hans 76-årige utmanare – ex-presidenten och Republikanernas frontkandidat Donald Trump.

Läs även: Biden kommer avgå enligt Vita husets tidigare läkare: ”Kommer bli värre”

Utöver den faktiska åldern anses Trump dessutom uppvisa mer av den mentala skärpa och fysiska status som krävs för ämbetet.

Därtill visar den sittande presidenten upp mycket svaga förtroendesiffror där bara 36 procent anser att han gör ett bra jobb. Det är en minskning med 6 procentenheter sedan februari i år.

I april 2019 låg Trumps förtroendesiffror på 39 procent och Jimmy Carter nådde 37 procent i maj 1979. Ingen av dessa presidenter lyckades bli omvalda.

Men på en punkt gör Biden bättre ifrån sig än Trump. Det är vad gäller personlighetsdrag där fler anser att den sittande presidenten är mer ärlig och pålitlig än sin företrädare.

Undersökningen från ABC News/Washington Post

Undersökningen är gjord av Langer Research Associates å ABC News och Washington Posts räkning. I mätningen har 1 006 slumpvist utvalda vuxna amerikaner intervjuats via telefon från den 28 april till den 3 maj.

Läs även: Fler hemliga dokument hittade hos Biden

Läs även: Demokraterna stoppar presidentvalsdebatter – sågas av vänstern

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag