Vänsterkändisar till motattack mot Löwengrip: ”Offerkofta”

Bild: Poltikerveckan Almedalen/CC BY-SA 2.0/Albin Olsson/CC BY-SA 3.0
  • Fredag 16 sep 2022 2022-09-16
E-post

Nu går flera vänstersympatiserande kändisar till motattack mot Isabella Löwengrip för hennes inlägg på Instagram om mobbningen av högerväljare. ”Om din röst stöttar rasistisk politik så kan du tyvärr inte bli ledsen om du blir kallad rasist” skriver exempelvis SVT-profilen Gina Dirawi.

Efter valet röt influencer-veteranen Isabella Löwengrip, även känd som Blondinbella, ifrån mot den mobbning som vänstern utsätter högerväljare för.

Så många av mina följare som röstade blått i år har blivit trakasserade, blivit kallade rasister, tappat följare, upplevt ett socialt obehag i sociala medier och i verkligheten samt fått hot. Även jag” skrev Löwengrip bland annat i ett inlägg på Instagram.

Läs även: Influencer-veteran ryter ifrån mot vänstermobbningen

Nu går flera kända vänsterprofiler till motattack på Löwengrip, rapporterar Aftonbladet. Skådespelaren Evin Ahmad, känd från Netflix-serien ”Snabba Cash”, skriver i ett svar till Löwengrip på Instagram att det snarare är hon, som är vänstersympatisör med invandrarbakgrund, som utsätts för hat.

”Jag vet hur du och dina följare känner. Det är därför jag sällan vågar uttrycka att jag röstar rött. Eller att jag är antirasist för att jag oftast blir kallad för hora, blatte, arab, fitta och så vidare. Att jag ska åka hem och att jag inte har något här att göra. Enbart för att jag har en åsikt som handlar om att stå upp för de som inte är lika privilegierade som du och jag är”, skriver hon.

Katia Mosally som är jurymedlem i Idol publicerar ett inlägg på Instagram Story med en ”offerkofta” och texten ”Julklapp till Blondinbella?”. Mosally skriver vidare att ”homosexuella skickas till sina hemländer där homosexualitet straffas med döden, men så jobbigt att tappa följare på Instagram”.

SVT-profilen Gina Dirawi menar att Löwengrip får skylla sig själv. ”Man har all rätt att rösta på vad man vill. Men om din röst stöttar rasistisk politik så kan du tyvärr inte bli ledsen om du blir kallad rasist och att folk vill avfölja eller ta avstånd”, skriver hon.

”Just i detta val, var du delaktig i stöttandet av rasism. Det var konsekvensen, du visste om den, men valde den vägen ändå. Stå för det nu” fortsätter Dirawi.

Läs även: Markoolio stoppar hatlåt om Busch: ”Jag var själv en mobbare”

Läs även: Timbuktu till färgade i Sverige: ”Demografin är på vår sida”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag