Expressen-profil: Att lita på Dagens Nyheter ”handlar om nationell säkerhet”

Bild: Skärmdump/Rotsee
  • Tisdag 12 jan 2016 2016-01-12
E-post 429

INRIKES Att lita på Dagens Nyheter och att tidningen rapporterar korrekt ”handlar om nationell säkerhet”, det hävdar Expressen-profilen Isobel Hadley-Kamptz på Twitter.

Enligt Hadley-Kamptz är det ytterst Ryssland och den ryske presidenten Vladimir Putin som ligger bakom kritikstormen mot DN efter att Nyheter Idag i lördags avslöjat att tidningen låtit bli att skriva om sexuella övergrepp mot unga tjejer under festivalen ”We are Sthlm” i somras.

När hon via Twitter får frågan på vilket sätt Putin ligger bakom svarar hon; ”det vet jag inte, men det är allmänt känt att Ryssland arbetar aktivt med destabilisering genom desinformation”.

Hadley-Kamptz, som inte minst är känd som kulturskribent på DN:s systertidning Expressen, påstår att Nyheter Idags Chang Frick arbetar för det statliga ryska TV-bolaget RT.

”Det är en anka att DN ’mörkat’, de publicerade inte på ett tips de inte fick bekräftat, dvs normal journalistik” och ”ankan drivs som en skandal, för att skapa misstro mot medier och samhälle, och det görs från nån som jobbar åt russia today”, skriver hon bland annat.

Hadley-Kamptz länkar till olika sidor som lyfter fram att Frick sålt och köpt videomaterial till och från det ryska TV-bolaget. Det är inget som Chang Frick förnekat att han gjort och gör.

– Jag har sålt till Aftonbladet också, det gör inte mig till socialist. Jag har sålt till TT och jag har sålt till TV4. Det betyder inte att jag tycker att TV4 är en bra TV-kanal, det betyder bara att jag säljer videoklipp eftersom jag lever på det, säger han och tillägger:

– TT säljer ju bilder till Russia Today, är de också i maskopi då? Det är så tramsigt, det är så jävla larvigt så det finns inte.

Många är kritiska till de hypoteser och teorier som Hadley-Kamptz Twittrat ut under dagen. Bland dem nationalekonomen Tino Sanandaji och Svenska Dagbladet-profilen Ivar Arpi:

Och Isobel Hadley-Kamptz bemöter sina kritiker såhär:

Nyheter Idag har under dagen sökt Isobel Hadley-Kamptz för en kommentar och för att ställa frågor till henne om hennes twittrande, men hon har inte gått att få tag på.

   Alla artiklar om DN:s mörkläggning 

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag