Skrev om hur man mördar sin make – döms för mord på maken

Bild: Multnomah County Sheriff's Office
  • Torsdag 26 maj 2022 2022-05-26
E-post 52

Författaren Nancy Crampton Brophy döms av en amerikansk domstol för mord på sin make Daniel Brophy. För elva år sedan skrev den nu dömda mördaren ett blogginlägg om mord med titeln ”Hur du mördar din make”, som emellertid inte användes som bevis under rättegången.

År 2011 skrev författaren Nancy Crampton Brophy, som idag är 71 år gammal, ett blogginlägg med titeln ”Hur du mördar din make”. Inlägget var inte menat som en instruktion för att begå mord utan som en övning för författare, hävdade Brophy.

Läs även: Man döms till tre års fängelse för ”dödsfest” med knark för döende fru

I blogginlägget gick Crampton Brophy bland annat igenom motiven till att mörda, som att bli slagen, bli bedragen eller av ekonomiska skäl. Hon gick också igenom metoder, där knivmord beskrev som ”personligt och nära”, giftmord som ”för lätt att spåra” och skjutvapen som ”högljutt, rörigt, kräver viss skicklighet”.

Nu har en domstol i Portland, Oregon dömt Crampton Brophy för mord på hennes make Daniel Brophy, 63, rapporterar Fox News. Brophy sköts ihjäl den 2 juni 2018 på sin arbetsplats Oregon Culinary Institute, där han arbetade som kock.

Brophy sköts först i ryggen med en 9 mm-pistol, och hans hustru sköt honom sedan igen när han låg sårad på marken, enligt huvudåklagare Shawn Overstreet.

– Faktum är att den sista gången Nancy såg Dan var när hon stod över honom och såg honom i ögonen medan han andades in de sista av sitt liv, paralyserad och skadad, sade Overstreet under rättegången.

–Han var inte död ännu. Så hon såg honom i ögonen och tryckte av en sista gång. Det var sista gången hon såg honom, fortsatte han.

Läs även: Kastade fejkorm på polis efter biljakt

En övervakningsfilm från tidpunkten för mordet visade hur Crampton Brophy kör förbi makens arbetsplats strax innan mordet, för att lämna byggnaden strax efter. I förhör med polis efter mordet påstod hon emellertid att hon varit hemma vid tidpunkten.

Crampton Brophy begärde även dokument från polisen som visade att hon inte var misstänkt för mordet för att kunna få ut makens livförsäkring. Efter makens död försökte hon få ut 10 livförsäkringar på sammanlagt 1,4 miljoner dollar.

Blogginlägget om att mörda sin make användes emellertid inte som bevis mot Cramton Brophy under rättegången efter ett beslut av domare Christopher Ramras.

Läs även: Föräldrapar dödade björn – bröt sig in i hem och gick till attack

Läs även: Man hoppade från höghus och träffade 61-åring

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag